Felhívás a könyvkiadói reprográfiai jogdíj megállapítására - 2015

Felhívás a könyvkiadói reprográfiai jogdíj megállapítására - 2015

A szerzői jogok és a szerzői joghoz kapcsolódó jogok közös kezeléséről szóló, ez év júliusában hatályba lépett törvény értelmében reprográfiai jogdíj az uniós irányelvek alapján a szerzőknek jár, a könyvkiadók a reprográfiai jogdíjból a szerzők hozzájárulása eredményeként részesedésre jogosultak.

A MASZRE Alapszabálya és Felosztási Szabályzata értelmében így jogdíjban részesülnek fogyasztói árú éves forgalmuk alapján azok a magyarországi székhelyű könyvkiadók, amelyek 2015-ben tudományos és szakkönyveket, felsőoktatásban használatos kiadványokat, lexikonokat és szótárakat, valamint szépirodalmi, gyermek- és ifjúsági műveket jelentettek meg.

A jogdíj megállapításához kérjük, hogy a műbejelentő adatlapot legkésőbb 2017. március 31-ig kitöltve juttassák el címünkre (info__kukac__maszre__pont__hu vagy 1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.).

A könyvkiadóknak járó jogdíjat a törvényben megszabott, fenti dátumig fizetjük ki.

Az adatlap letölthető a www.maszre.hu oldalról, a Jogdíjmegállapítás linkről. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy az adatlapon töltsék ki a könyv szerzőjének (szerzőinek), jogutódaiknak a személyi adatait, elérhetőségüket, ugyanis a nekik járó reprográfiai jogdíjat csak ezek ismeretében tudjuk folyósítani.

A reprográfiai jogosultak személyes adatainak nyilvántartása és kezelése kizárólag a jogdíj kifizetését szolgálja, az Egyesület szigorúan betartja az adatvédelemre, illetve a személyes adatok kezelésére vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

MASZRE
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.
Telefon: 343-2537