Idén immáron 89. alkalommal szervezzük meg az Ünnepi Könyvhetet

Idén immáron 89. alkalommal szervezzük meg az Ünnepi Könyvhetet

Supka Géza 1927-ben, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete éves közgyűlésén elhangzott eredeti javaslatának szellemében a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén immáron 88. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, melyhez a 2001-es Olvasás Éve óta 17. alkalommal kapcsoljuk hozzá a Gyermekkönyvnapokat.

Amiként az elmúlt két évtizedben, idén is felkértük az ország minden számottevő településének polgármesterét, városuk, községük csatlakozzon a magyar irodalom és könyvkiadás egyedülálló rendezvényéhez. A kedvező válaszok eredményeként 2018. június 7–11. között Budapesten több helyszínen, országszerte kb. 80 helyiségben, s hatodik alkalommal Kolozsvárott is lesz magyar könyvhét.

A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban 147 pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó mutatja be és árusítja könyveit. Az idei rendezvényre a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők művének új kiadását időzítik.

A 89. Ünnepi Könyvhetet és a 17. Gyermekkönyvnapokat a Vörösmarty téren Závada Pál író nyitja meg június 7-én, délután 16 órakor, a vidéki, országos megnyitónak Debrecen ad otthont.

A könyvheti honlap rovatait folyamatosan töltjük fel.