Írjuk meg együtt a Budapest Nagyregényt! - Felhívás

A Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közös alkotásra hívja a főváros lakóit.

2023-ban ünnepeljük Budapest egyesítésének 150. évfordulóját, ez alkalomból a következő másfél év egyik meghatározó fővárosi kulturális projektje, a Könyvfőváros program keretében megvalósuló Budapest Nagyregény, amely már bemutatkozott a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szakmai közönségének.
Ezzel kapcsolatban osztjuk meg Veletek ezt a felhívást.

BPNR_MeseldEl_fb_1260x630_FIN

Mindenkinek van egy, a fővároshoz kapcsolódó személyes vagy családi története - ezeket fogják összegyűjteni és változatos formákban megosztani.
Bárhol élsz a városban, akár itt születtél, vagy csak a közelmúltban költöztél ide, talán csak a munkád köt ide vagy tősgyökeres lokálpatrióta vagy, élményeid egyformán számítanak. Hiszen Budapest a 23 kerületének összessége, s ahány lakója volt és van, ahányan élik, ahányan kapcsolódnak hozzá, egyaránt társalkotói közös történetének.
A legfeljebb 4000 karakter hosszú történeteket 2023. január 31-ig a Budapest Nagyregény aloldal - www.budapestkonyvfovaros.hu/page/nagyregeny - Történetküldés gombra kattintva és a felületre feltöltve várják.
Olyan személyes, családi történetekre számítanak, amelyek jól beazonosíthatóan kapcsolódnak egy kerülethez, jelenlegi vagy egykori budapesti lakóhelyéhez, a városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez, és amely személyes történet önmagán túlmutatva egy városrész történetévé is válhat.
Az egyesítés évfordulójához illesztve elsősorban az elmúlt 150 év emlékezetének lenyomatát keresik. A beérkezett történeteket szerkesztőbizottság válogatja, majd átadják 23 kortárs írónak, akik inspirációforrásként használják az egyes kerületek fejezeteiből álló Budapest Nagyregény megalkotásához. Olyan írók vesznek részt a közös alkotásban, mint Cserna-Szabó András, Dragomán György, Mán-Várhegyi Réka és Tompa Andrea.