Jelentkezési felhívás a 90. Ünnepi Könyvhéten való részvételre

Jelentkezési felhívás a 90. Ünnepi Könyvhéten való részvételre

Jelentkezési felhívás a magyarországi és határon túli magyar könyvkiadók részére a 90. Ünnepi Könyvhét központi rendezvényén való részvételre

Tisztelt Igazgató Asszony, Igazgató Úr, kedves Kolléga!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2019. június 13. és 17. között idén 90. alkalommal rendezi meg az Ünnepi Könyvhetet és 18. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. A jubileumi évben számos tradíció folytatódik, ugyanakkor a változások is lesznek, elsősorban amiatt, hogy a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Duna-korzó lesz a rendezvénysorozat helyszíne a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszon. Ez sok tekintetben megkönnyíti, és néhány vonatkozásban meg is nehezíti a szervezők és résztvevők dolgát. Jó hír az, hogy nem kellett csökkentenünk a pavilonok számát, és ki tudjuk szolgálni a korábbi években megszokott igényeket. Az is pozitívum, hogy idén mindenki új helyen lesz, és a helyszín jellege miatt az egyes pavilonok pozíciója hasonló lesz, nincsenek igazán jobb vagy rosszabb helyek: öt napra a Korzó egy könyves sétánnyá alakul át, ahol az olvasók kedvükre nézelődhetnek, válogathatnak a kiadványok között.

Ugyanakkor a helyszín jellege miatt idén a szokásosnál jóval szigorúbban be kell tartanunk és tartatnunk a biztonsági előírásokat, limitálnunk kell az asztalok, székek számát, szigorúbban kell fellépnünk a szemetet maguk után ott hagyó kiadókkal szemben. A hatóságok által előírt szigorú biztonsági előírások betartása miatt minden jelentkezővel el kell fogadtatnunk egy Nyilatkozatot, ami miatt kérjük a kiadók belátását, hiszen ez mindannyiunk közös érdekét, a rendezvény biztonságos és zökkenőmentes lebonyolítását szolgálja.

Pavilonok bérlése

Változatlanul 6m2-es pavilonok állnak a kiadók rendelkezésére, de idén a költségek növekedése miatt sajnos, emelnünk kellett az árakat. Egy 6 m2-es pavilon bérleti díja az MKKE tagkiadói számára 190.000 Ft+áfa, a nem tagok számára 290.000 Ft+áfa lesz. A határon túli kiadók az MKKE tagkiadóinak járó kedvezménnyel vehetik igénybe a pavilonokat, s a kisebb kiadók továbbra is társulhatnak 3-3 m2 használatára, így csökkentve a költségeiket.

A pavilonokra jelentkezni 2019. május 14-ig lehet a mellékelt Jelentkezési lap kitöltésével és e-mailen való visszaküldésével valamint a Nyilatkozat elfogadásával lehet. A jelentkezéseket az irodavezeto__kukac__mkke__pont__hu e-mail címre várjuk. A jelentkezést követően pavilonok elosztásakor elsőbbséget élveznek az MKKE tagjai. A gyerekkönyvkiadókat egy összefüggő területen fogjuk elhelyezni. A pavilonok beosztását 2019. május 24-ig teljes körűen elvégezzük és tájékoztatjuk a kiadókat.

Programok a színpadon

Idén is lesz színpad, ahol lehetőség lesz könyvbemutatókra, beszélgetésekre, zenés gyerek és felnőtt programokra. A színpad a Duna-korzó Március 15. tér felőli végén lesz. A kiadók programigényeiket a program jelentkezési lapon jelezhetik és azokat a jelentkezés sorrendjében tudjuk figyelembe venni. A programjelentkezés díja 30.000 Ft+áfa/óra, és jelentkezni a jelentkezési lapon megjelölt időintervallumokra lehet. Azok, akiknek a szervezők visszaigazolták a jelentkezését, legkésőbb május 24-ig kell, hogy eljuttassák a programokra vonatkozó információkat a mellékelt adatlapon.

Dedikálások

A korábban említett szigorú biztonsági előírások miatt a dedikálásokat térben és időben jobban össze kell hangolnunk, többek közt ezért lesz a helyszínen lesz egy központi dedikálási tér is a Vigadó előtti parkban. Kérjük, hogy a mellékelt táblázat kitöltésével segítsék munkánkat és az olvasók tájékoztatását, hogy honlapunkon folyamatosan frissíthessük az információkat. A dedikálások időpontjait 2019. május 17-ig várjuk a mellékelt táblázatban feltüntetve. Természetesen, a későbbi esetleges változásokat a honlapon feltüntetjük.

Nyilatkozat

Az idei rendkívüli helyszínhez kapcsolódó biztonsági szabályok betartása miatt szükséges, hogy az igazgatók nyilatkozzanak arról, hogy a biztonsági intézkedéseket, szabályokat betartják és a helyszíni munkatársaikkal betartatják, ugyanis a szabályok figyelembe nem vétele miatt súlyos esetben az egész rendezvényt bezárathatják, enyhébb esetben pénzbüntetést róhatnak ki, amit az MKKE kénytelen lesz a kihágást elkövető kiadókra áthárítani.

A Nyilatkozat a pavilonjelentkezési lap kötelező melléklete.

A helyszínre és a rendezvény időszakára vonatkozó gyakorlati tudnivalókról a jelentkezés lezárulta után részletes tájékoztatót küldünk azoknak, akiknek lesz pavilonjuk a Könyvhéten.

Várjuk jelentkezésüket, jó felkészülést kívánunk!

dr. Gál Katalin
igazgató

A pavilon és program Jelentkezési lap, a Nyilatkozat és a Dedikálások adatlapja letölthető az alábbi linkeken: