Virtuális lesz idén a Frankfurti Könyvvásár

A Frankfurti Könyvvásár bejelentette, hogy átáll teljesen virtuális online eseményre.

Az időpontja nem változik, október 14–18. között tartják. A fizikai vásár törlése okának a COVID–19-járvány miatti utazási korlátozásokat nevezték meg. Egy online interjúban a vásár igazgatója, Juergen Boos elmondta, 800 kiállítót és 40 nemzeti standot érintett a lemondás. „Azt hiszem, a könyvkiadás legnagyobb portálját hoztuk létre” – tette hozzá Boos. „Több millió eurót invesztáltunk új, digitális platformunkba. Célunk, hogy a remény kis jelét küldjük ki. A könyvek élnek. Az embereket nem érdekli a közeg, egyedül a történetmesélés számít nekik.”

Ezen a héten (szeptember 7-től) kiderül, hogyan vehetnek részt a kiállítók az online eseményen, milyen programok lesznek. Mindenesetre a buchmesse.de egyfajta online csomópontként fog szolgálni, és magazin stílusban tartalmat kínál (pl. Frankfurt Kids és Gourmet Gallery).
Meg fog jelenni egy virtuális kiállítói katalógus is szeptember közepe körül. Számíthatunk egy sor virtuális konferenciára, és a kiállítók meg résztvevők is promotálhatják eseményeiket. Az e-naptár szintén szeptember közepétől várható.
Ami sokakat érdekelhet: megújul a Frankfurt Rights platform, és az elérhető jogok katalógusa itt lesz megtekinthető. Ügynökök, jogtulajdonosok ide tölthetik fel a címlistájukat a nemzetközi érdeklődőknek.
Azért nem lesz teljesen üres a frankfurti épület: élőket fognak innen és a város számos pontjáról közvetíteni. Bár, sajnos, csak a Németországban tartózkodóaknak lesz rá lehetőségük nézni.
Forrás: PW

Bövebben: a vásár honlapján