Hírek, események


Jelentkezési felhívás a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2022. szeptember 29. és október 2. között rendezi meg a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelyre szeretettel várjuk jelentkezésüket. A Könyvfesztivál fókuszába ezúttal Szlovákia magyar és szlovák nyelvű irodalma, annak magyarországi reprezentációja kerül. Díszvendégként pedig a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics-et  köszönthetjük. Rajta kívül más ismert külföldi szerzők is megtisztelik részvételükkel a fesztivált.

Tovább

Elhunyt P. Paál Rózsa

A 93. Ünnepi Könyvhét előestéjén pótolhatatlan veszteség érte könyves közösségünket – június 2-án, életének 88. évében elhunyt P. Paál Rózsa, aki több mint hat évtizeden keresztül szolgálta a magyar irodalom, a magyar könyvkiadás ügyét.

Tovább

Az MKKE közleménye a 93. Ünnepi Könyvhétről

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata ebben az évben június 9-12. között nyitja meg kapuit a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén.

Tovább

Megjelent a jelentkezési felhívás a 92. Ünnepi Könyvhétre

Megjelent a jelentkezési felhívás a 92. Ünnepi Könyvhétre

A könyvkiadók már tájékozódhatnak a Könyvhét előkészítésének menetéről, a fontos tenni- és tudnivalóktól, határidőkről, árakról a Könyvhét honlapján, a https://unnepikonyvhet.hu/kiadoknak/informaciok/jelentkezesi_felhivas_konyvkiadoknak_a_92_unnepi_konyvhetre_2021_szeptember_2_5 linken. Május 31-ig várjuk a jelentkezéseket vagy a korábbi jelentkezés megerősítését.