Hírek, események


Újabb szektor kiált állami segítségért − szegényebb lehet az életünk enélkül

A katások kivonása a munkaerőpiacról, a rezsiköltségek emelkedése és az infláció mind felfelé tolta a könyvek árát, ami miatt egyre kevesebb új kötetet veszünk − mondta az Economxnak adott interjújában Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke.

Tovább

Szép Magyar Könyv 2023 pályázati felhívás

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2024-ben is meghirdeti a legszínvonalasabb kivitelezésű magyar könyvek számára a Szép Magyar Könyv 2023 versenyt. 

Tovább

Irodalmi Nobel-díj 2023

Jon Fosse kapta a 2023-as irodalmi Nobel-díjat!

Tovább

Életének 83. évében elhunyt Bálint Csaba

Életének 83. évében elhunyt Bálint Csaba, aki a magyar nyomda- és papíripari és könyvnyomtatási szakma egyik évtizedeken át meghatározó személyisége volt.

Tovább

Rekord látogatószámmal, többórás monstre dedikálásokkal ért véget a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A négy napon át tartó rendezvénysorozatot a budai Millenárison kereshették fel az érdeklődők, akik mindennap megtöltötték a kiállítótermeket, és a Millenáris Parkot is.A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált Boldizsár Ildikó József Attila-díjas író, meseterepauta nyitotta meg. A díszvendég ország – Hollandia – képviseletében Désirée Bonis, a Holland Királyság budapesti nagykövete és Arnon Grunberg író mondott beszédet. A Fesztivál díszvendége – John Scalzi amerikai science-fiction író – a megnyitó után vehette át a Budapest Nagydíjat, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester és Dr. Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke adott át.

Tovább

Az MKKE közleménye a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2023. szeptember 28. és október 1. között rendezi meg a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, melynek helyszíne a Millenáris lesz. A Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma.

Tovább

Egyetemi tankönyv ma és holnap

Konferencia és kerekasztal-beszélgetés

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, 2023. május 19.

Tovább