Hírek, események


Irodalmi Nobel-díj 2023

Jon Fosse kapta a 2023-as irodalmi Nobel-díjat!

Tovább

Életének 83. évében elhunyt Bálint Csaba

Életének 83. évében elhunyt Bálint Csaba, aki a magyar nyomda- és papíripari és könyvnyomtatási szakma egyik évtizedeken át meghatározó személyisége volt.

Tovább

Rekord látogatószámmal, többórás monstre dedikálásokkal ért véget a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A négy napon át tartó rendezvénysorozatot a budai Millenárison kereshették fel az érdeklődők, akik mindennap megtöltötték a kiállítótermeket, és a Millenáris Parkot is.A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált Boldizsár Ildikó József Attila-díjas író, meseterepauta nyitotta meg. A díszvendég ország – Hollandia – képviseletében Désirée Bonis, a Holland Királyság budapesti nagykövete és Arnon Grunberg író mondott beszédet. A Fesztivál díszvendége – John Scalzi amerikai science-fiction író – a megnyitó után vehette át a Budapest Nagydíjat, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester és Dr. Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke adott át.

Tovább

Az MKKE közleménye a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2023. szeptember 28. és október 1. között rendezi meg a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, melynek helyszíne a Millenáris lesz. A Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma.

Tovább

Egyetemi tankönyv ma és holnap

Konferencia és kerekasztal-beszélgetés

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, 2023. május 19.

Tovább

Jelentkezési felhívás a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra

2023. szeptember 28. és október 1. között rendezzük meg a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, melyre szeretettel várjuk jelentkezésüket. A Könyvfesztivál fókuszába ezúttal Hollandia irodalma kerül, díszvendégként John Scalzi, Hugó-díjas science fiction szerzőtköszönthetjük, illetve kiemelt vendégként lesz jelen Alessandro Baricco, Olaszország egyik legsokoldalúbb írója. Rajtuk kívül további ismert külföldi szerzők is megtisztelik részvételükkel a fesztivált, köztük több mint tíz holland író, költő, illusztrátor részvételére számítunk.

Tovább

Az MKKE közleménye a 94. Ünnepi Könyvhétről

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet és 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára ebben az évben június 8–11. között kerül sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén.

Tovább

Feliratkozás a 2023-as Könyvheti Jegyzékre

Az MKKE a 94. Ünnepi Könyvhét alkalmából idén is megjelenteti a Könyvheti Jegyzéket az olvasóközönség számára.

Tovább

Jelentkezési felhívás a 94. Ünnepi Könyvhétre

Magyarországi és határon túli magyar könyvkiadók és könyvterjesztők részére a 94. Ünnepi Könyvhét és a 22. Gyermekkönyvnapok budapesti központi rendezvényén való részvételre

Tovább

Szép Magyar Könyv 2022 pályázati felhívás

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2023-ban is meghirdeti a legszínvonalasabb kivitelezésű magyar könyvek számára a Szép Magyar Könyv 2022 versenyt. 

A díjak odaítéléséről idén is az MKKE Elnöksége által felkért szakmai zsűri dönt. Az MKKE díjain kívül a közjogi méltóságok és kulturális intézmények különdíjakat ajánlanak fel és a zsűri ajánlása alapján döntenek a díjazott könyvekről.

Tovább