Hírek, események


Ez lehet idén a legelérhetőbb árú ajándék

Egyelőre nem indult be a karácsonyt megelőző szokásos vásárlási láz a könyvpiacon, pedig korábban ilyenkor már rendre megrohamozták a könyvkereskedéseket a vevők. Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke abban bízik, hogy az eddigieknél ugyan rövidebb, ám intenzívebb időszak kezdődik majd el lassacskán, és idén is bőségesen lapulnak majd könyvek a karácsonyfák alatt.

Tovább

Budapestért díjas a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése

Dr. Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke november 17-én, a Városházán vehette át a Budapestért díjat Karácsony Gergelytől, Budapest főpolgármesterétől.

Tovább

Megvannak a 2022-es Déry-díjasok

A magyar irodalmi élet egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakmai elismerésében részesül idén

Deczki Sarolta, Krusovszky Dénes, Sallai Katalin Krisztina és Schein Gábor.

Tovább

Irodalmi Nobel-díj 2022

Annie Ernaux kapta az irodalmi Nobel-díjat! 

Tovább

Az MKKE közleménye a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról

Az immáron 27. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma.

A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit a Fogadóban (G épület), az Üvegcsarnokban (D épület) és a Millenáris parkjában.

Tovább

Az MKKE sajtóközleménye a KATA szabályok módosításáról

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése tagsága a magyar könyvpiac több mint 90 százalékát fedi le. A könyvkiadás a kreatív ipar zászlóshajója, munkavállalói jelentős része – a többi kulturális ágazathoz hasonlóan – szabad szellemi foglalkozású KATA-s vállalkozó, akinek élete 24 óra alatt egzisztenciális és gazdasági értelemben ellehetetlenült.

Tovább

Jelentkezési felhívás a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2022. szeptember 29. és október 2. között rendezi meg a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelyre szeretettel várjuk jelentkezésüket. A Könyvfesztivál fókuszába ezúttal Szlovákia magyar és szlovák nyelvű irodalma, annak magyarországi reprezentációja kerül. Díszvendégként pedig a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics-et  köszönthetjük. Rajta kívül más ismert külföldi szerzők is megtisztelik részvételükkel a fesztivált.

Tovább

Elhunyt P. Paál Rózsa

A 93. Ünnepi Könyvhét előestéjén pótolhatatlan veszteség érte könyves közösségünket – június 2-án, életének 88. évében elhunyt P. Paál Rózsa, aki több mint hat évtizeden keresztül szolgálta a magyar irodalom, a magyar könyvkiadás ügyét.

Tovább

Az MKKE közleménye a 93. Ünnepi Könyvhétről

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata ebben az évben június 9-12. között nyitja meg kapuit a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén.

Tovább